Menu
EN

The house

The gardens

Centre Serra Tramuntana

Notice 1st May

On the occasion of International Workers’ Day, the estate will be closed on Wednesday,  the 1st May.

Opening hours

Tuesday to Saturday from 10h a 15h. It will remain closed on Mondays, Sundays and bank holidays.

  • The access is not allowed groups of more than 15 persons without previous appointment.
  • In order to control the seating of visitors, if it is necessary, the access will be able to be limited to the estate.

The house

Raixa Estate is a gorgeous country manor house (possessió) located in the municipality of Bunyola.

The surrounding gardens, the monumental staircase, the Big Pond and the panoramic views offered to the visitor, make  Raixa well worth a visit.

The gardens

Raixa is specially well-known because of the gardens that surround the house and reach over the southern slopes of sa Muntanyeta. At the bottom there are the orchards, “dels Tarongers” garden, “de la Galería” garden, with a fountain in the middle, and “d´Entrada” garden with a small pond.

An interesting part of the whole is the entrance gate, built in 1898, which bears the coat of arms of count Ramon Despuig i Fortuny, who sold Raixa to the entrepeneur Antoni Jaume in 1910.
 

Serra Tramuntana Centre

Presents the Serra de Tramuntana Natural Site and the Raixa Estate as key centres to understand Majorca, and specially, to understand the value and the potential of one of its most unique cultural landscapes as well as its recent history, listed by UNESCO as a world heritage site.

Els Jardins de Raixa ja formen part de la Ruta Europea de Jardins Històrics

Els Jardins de Raixa ja formen part de la Ruta Europea de Jardins Històrics

(15/10/2021)

Aurora Ribot: «La finca pública de Raixa té uns jardins d’alt valor històric, artístic i social a l’abast de tota la ciutadania de Mallorca»

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, han col·locat la placa que acredita que els Jardins de Raixa formen part de la Ruta Europea de Jardins Històrics del Consell d’Europa.

L’associació cultural d’Itineraris Europeus, de la qual els Jardins de Raixa formen part, disposa d’una xarxa estable de vint-i-vuit parcs i jardins històrics d’arreu d’Europa. Ara, els Jardins de Raixa s’equiparen a altres rutes tan importants com el Camí de Santiago de Compostel·la, la Ruta dels Víkings, la Ruta del Llegat Andalusí, la Ruta dels Fenicis o el Camí de l’Art Rupestre Prehistòric.

Ribot ha destacat que la certificació «Ruta Cultural del Consell d’Europa és una garantia d’excel·lència» i ha volgut recordar que «la finca pública de Raixa té uns jardins d’alt valor històric, artístic i social a l’abast de tota la ciutadania de Mallorca».

L’Institut Europeu de Rutes Culturals reconeix així la necessitat de fomentar la difusió dels jardins històrics des del vessant patrimonial, cultural, turístic i educatiu per sensibilitzar la ciutadania i preservar-los.

Itineraris culturals d’Europa

Les rutes culturals són una iniciativa del Consell d’Europa des de 1987. Aquests itineraris demostren, mitjançant un viatge per l’espai i el temps, que el patrimoni dels diferents països i pobles d’Europa contribueix a crear un llegat cultural viu i comú.

Per part seva, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado ha explicat que «amb els dos itineraris nous d’aquest mes d’octubre, el Consell d’Europa ja ha aprovat un total de quaranta itineraris culturals amb diferents temàtiques al voltant de la història i el patrimoni europeu que contribueixen a interpretar la diversitat actual d’Europa. Els itineraris culturals certificats se sotmeten a una avaluació periòdica cada tres anys».