Menú
CA

La finca

Els jardins

Nivell 3: noves mesures

Tenint en compte les mesures i recomanacions que s'estan duent a terme per combatre l'expansió de la Covid-19, només es permet l’accès als jardins històrics  i les cases de Raixa amb cita prèvia. Es pot demanar cita a visitesraixa@conselldemallorca.net o telefonant al 971 237 636 (De dimarts a dissabte de 10 a 15h).

La finca

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d’estil italià.

Els jardins que l'envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i els vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Els jardins

Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.

Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.

Centre d'Interpretació i Visitants de Raixa - Serra de Tramuntana

Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d’un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Horari d'atenció al públic:

De dimarts a dissabte de 10 h a 15 h. Dilluns, diumenges i la resta de festius, tancat.

Les visites guiades s’han de reservar amb una setmana antelació i s’ha de formar un grup mínim de 10 persones, per la qual cosa es crearan unes llistes d’espera. En el moment de la reserva s’haurà d’indicar en quin idioma es sol·licita la visita (català, castellà, anglès o alemany).

Les visites guiades s’ofereixen a les 10 h o bé a les 12 h i tenen una durada aproximada de 2 h.

Informació d’interès:

No es permet l’accés a grups de més de 15 persones sense cita prèvia.

Per tal de controlar l’aforament de visitants, si és necessari, es podrà limitar l’accés a la finca.

Gaudiu de la visita!

Contacte

null El Consell iniciarà les obres del nou centre d'interpretació de Raixa el mes de febrer

El Consell iniciarà les obres del nou centre d'interpretació de Raixa el mes de febrer

(04/01/2021)

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha destacat que l'objectiu és «apropar la serra de Tramuntana a la ciutadania».

El Consell de Mallorca preveu que les obres del nou centre d’interpretació serra de Tramuntana ubicat a Raixa comencin el mes de febrer i estiguin enllestides aquest estiu. L'objectiu de la intervenció és «donar a la finca i a la serra de Tramuntana la dimensió que es mereix, per apropar-la a la ciutadania, perquè tothom pugui conèixer aquest espai patrimoni mundial, que ocupa el 22% del territori de Mallorca», ha assenyalat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías.

El projecte de millora, renovació de l'actual centre d'interpretació de Raixa, té un pressupost de 500.000 euros i està realitzat per l'arquitecte Dani Freixes. Es tracta d'una intervenció que cerca l'adequació de l'espai per optimitzar els recursos i les possibilitats de projecció audiovisual. El centre d'interpretació romandrà uns mesos sense activitat per poder executar les obres.

El nou centre d'interpretació aprofundirà en els elements pels quals la serra de Tramuntana va obtenir la distinció de la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat en la categoria de paisatge cultural, que fa referència a la interrelació entre els elements naturals i els seus habitants. Un exemple d’això són els murs de pedra en sec, els canals, les possessions, els nuclis de població, els sistemes hidràulics, etc.

Raixa