Menú
CA

Centre Serra Tramuntana

Centre Serra Tramuntana

Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d'un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Espai Collidores

Nou 'Espai Collidores' al Centre Serra Tramuntana Patrimoni Mundial en agraïment a totes les dones collidores per tota la feina feta en els mesos més freds de l'any per preservar la Serra que ara és Patrimoni Mundial. Aquest reconeixement és per a totes les dones de la generació de les collidores per tot el que han aportat i continuen aportant perquè aquest sigui un món millor i en concret a les collidores per ser un exemple de sororitat abans que aquesta paraula fos coneguda.

El Consell de Mallorca va atorgar a les collidores la medalla d'Honor i Gratitud 2021, en agraïment a la seva aportació a l'economia domèstica de moltes cases amb pocs recursos, a l'economia illenca, a la lluita per la igualtat, al nostre patrimoni i a la preservació de la serra de Tramuntana, que es pot trobar exposada a la sala. Com també els 352 noms de les collidores localitzades pel Consell de Mallorca i un panell explicatiu de la seva història.


 

Projecte audiovisual 'Collint testimonis' que s'ha realitzat en els municipis de Campanet, Valldemossa, Bunyola, Puigpunyent, Sóller i Fornalutx. El resultat han estat sis vídeos en els quals Sa Galania han recollit els testimonis de 57 collidores d'oliva de la Serra.