Menú
CA

Totes les notícies

Els Jardins de Raixa ja formen part de la Ruta Europea de Jardins Històrics

Els Jardins de Raixa ja formen part de la Ruta Europea de Jardins Històrics

(15/10/2021)

Aurora Ribot: «La finca pública de Raixa té uns jardins d’alt valor històric, artístic i social a l’abast de tota la ciutadania de Mallorca»

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, han col·locat la placa que acredita que els Jardins de Raixa formen part de la Ruta Europea de Jardins Històrics del Consell d’Europa.

L’associació cultural d’Itineraris Europeus, de la qual els Jardins de Raixa formen part, disposa d’una xarxa estable de vint-i-vuit parcs i jardins històrics d’arreu d’Europa. Ara, els Jardins de Raixa s’equiparen a altres rutes tan importants com el Camí de Santiago de Compostel·la, la Ruta dels Víkings, la Ruta del Llegat Andalusí, la Ruta dels Fenicis o el Camí de l’Art Rupestre Prehistòric.

Ribot ha destacat que la certificació «Ruta Cultural del Consell d’Europa és una garantia d’excel·lència» i ha volgut recordar que «la finca pública de Raixa té uns jardins d’alt valor històric, artístic i social a l’abast de tota la ciutadania de Mallorca».

L’Institut Europeu de Rutes Culturals reconeix així la necessitat de fomentar la difusió dels jardins històrics des del vessant patrimonial, cultural, turístic i educatiu per sensibilitzar la ciutadania i preservar-los.

Itineraris culturals d’Europa

Les rutes culturals són una iniciativa del Consell d’Europa des de 1987. Aquests itineraris demostren, mitjançant un viatge per l’espai i el temps, que el patrimoni dels diferents països i pobles d’Europa contribueix a crear un llegat cultural viu i comú.

Per part seva, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado ha explicat que «amb els dos itineraris nous d’aquest mes d’octubre, el Consell d’Europa ja ha aprovat un total de quaranta itineraris culturals amb diferents temàtiques al voltant de la història i el patrimoni europeu que contribueixen a interpretar la diversitat actual d’Europa. Els itineraris culturals certificats se sotmeten a una avaluació periòdica cada tres anys».