Menú
CA

La finca

Els jardins

Centre Serra Tramuntana

Horari d'obertura al públic

De dimarts a dissabte de 10 h a 15 h. Dilluns, diumenges i la resta de festius, tancat.

  • Els grups de  més de 15 persones han d'avisar per telèfon o per correu electrònic abans de venir. Si sou menys de 15 persones podeu venir sense cita prèvia dins de l'horari de'obertura de la finca
  • Els cans (excepte els cans pigall) no poden accedir a les cases ni als jardins històrics de la finca

Visites guiades

Les visites guiades s'han de reservar amb una setmana antelació i s'ha de formar un grup mínim de 10 persones, per la qual cosa es crearan unes llistes d'espera. En el moment de la reserva s’haurà d’indicar en quin idioma es sol·licita la visita (català, castellà, anglès o alemany).
Les visites guiades s'ofereixen a les 10 h o bé a les 12 h i tenen una durada aproximada de 2 h.

Visites escolars https://web.conselldemallorca.cat/educacio-medi-ambient o telefonau al 971173967.

La finca

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d’estil italià.

Els jardins que l'envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i els vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Els jardins

Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.

Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.

Centre Serra Tramuntana

Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d'un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Tornen les «Nits d'estiu a Raixa»

Tornen les «Nits d'estiu a Raixa»

(19/08/2022)

La vicepresidenta Ribot: «Raixa i els seus jardins històrics estan oberts a la ciutadania com a centre de cultura i lloc de trobada»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha programat dos actes culturals que tindran lloc en divendres el mes de setembre a la finca pública de Raixa. Aquesta edició farà d'escenari d'un programa cultural que enguany es decanta per la música.

Les «Nits d’estiu a Raixa 2022» és fruit de la voluntat del Consell de Mallorca d’apropar la història viva que representa la finca pública de Raixa i afegir-hi un valor artístic i musical. L'entrada és gratuïta, però a causa de la cabuda limitada, s'ha de reservar mitjançant el web http://www.ticketib.com

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha recalcat que «Raixa i els seus jardins històrics estan oberts a la ciutadania com a centre de cultura i lloc de trobada en un entorn paisatgístic privilegiat. Amb aquests espectacles oferim l’oportunitat de fruir de la música als peus de la serra de Tramuntana i conèixer la finca des d’una altra perspectiva».

La primera cita serà divendres 2 de setembre, a les 21 h, amb el concert d’Ensemble Tramuntana que presenten Hits del Pop - Beatles i més. La segona cita serà divendres 16 de setembre, a les 21 h, amb el concert de l'orquestra barroca Ars Musicae i el seu espectacle La música que feu ballar el rei Sol.

Convé recordar que les portes de Raixa s’obriran una hora abans de l’espectacle per tal de poder passejar pels jardins. Les entrades es posen a disposició del públic avui a partir de les 13 h a http://www.ticketib.com i també a través del telèfon: 605 827 424.

Més informació sobre la finca pública de Raixa: https://raixa.conselldemallorca.cat