Menú
CA

La finca

Els jardins

Avís

Tenint en compte les mesures i recomanacions que s'estan duent a terme per combatre l'expansió de la Covid-19, només es permet l’accès als jardins històrics  i les cases de Raixa amb cita prèvia. Es pot demanar cita a visitesraixa@conselldemallorca.net o telefonant al 971 237 636 (De dimarts a dissabte de 10 a 15h).

La finca

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d’estil italià.

Els jardins que l'envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i els vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Els jardins

Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.

Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.

Centre d'Interpretació i Visitants de Raixa - Serra de Tramuntana

Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d’un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Horari d'atenció al públic:

De dimarts a dissabte de 10 h a 15 h. Dilluns, diumenges i la resta de festius, tancat.

Les visites guiades s’han de reservar amb una setmana antelació i s’ha de formar un grup mínim de 10 persones, per la qual cosa es crearan unes llistes d’espera. En el moment de la reserva s’haurà d’indicar en quin idioma es sol·licita la visita (català, castellà, anglès o alemany).

Les visites guiades s’ofereixen a les 10 h o bé a les 12 h i tenen una durada aproximada de 2 h.

Informació d’interès:

No es permet l’accés a grups de més de 15 persones sense cita prèvia.

Per tal de controlar l’aforament de visitants, si és necessari, es podrà limitar l’accés a la finca.

Gaudiu de la visita!

Contacte

null Sostenibilitat i Medi Ambient obri Raixa el dilluns 8 de juny

Sostenibilitat i Medi Ambient obri Raixa el dilluns 8 de juny

(07/06/2020)

Particulars poden accedir també a Sa Dragonera des del passat dilluns 1 de juny

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient obrirà al públic la finca de Raixa, a Bunyola, coincidint amb l'entrada en vigor de la fase 3 a les Illes Balears a partir del 8 de juny. El parc natural de Sa Dragonera, obert des de el passat 1 de juny, també pot rebre visites particulars. "Raixa i Sa Dragonera son dos llocs emblemàtics a Mallorca que podrem gaudir amb les mesures de seguretat necessàries", ha assegurat la vicepresidenta segona i consellera insular Aurora Ribot.

En el cas de Raixa, s'han adoptat totes les mesures de seguretat establertes pels protocols sanitaris decretats a l'estat d'alarma derivat de la Covid-19. Així, a més de l'obligatorietat per als visitants de dur mascareta, la finca pública comptarà amb gels hidroalcohòlics per les visites, que hauran de rentar sé les mans abans de començar el seu recorregut. A recepció s'hi han instal·lat igualment mampares de separació.

Els horaris seran de dimarts a dissabte de 10 a 15h. Cada grup de visitants serà d'un màxim de 20 persones que començaran el circuit de la finca cada 30 minuts, amb un temps màxima de visita d'1 hora i 30 minuts. Serà necessari demanar cita prèvia al correu electrònic visitesraixa@conselldemallorca.net o al telèfon 971 237636.

El parc natural de Sa Dragonera, obert des de el passat 1 de juny com la resta d’espais naturals protegits, permet l’accés de visitants a tota l’extensió de l’illa, encara que el centre d’interpretació, el museu i els banys romanen tancats. Només podran visitar Dragonera particulars que podran fer els itineraris previstos. Les embarcacions turístiques no podran, de moment, arribar al parc natural. També aquí serà necessari respectar les distancies de seguretat i dur mascareta en espais d’ús general.

 

Raixa