Menú
CA

La finca

Els jardins

La finca

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Els jardins

Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.

Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.

Centre d'Interpretació i Visitants de Raixa - Serra de Tramuntana

Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d’un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Horari d'atenció al públic:

De dimarts a dissabte de 10 h a 15 h. Dilluns, diumenges i la resta de festius, tancat.

Les visites guiades s’han de reservar amb una setmana antelació i s’ha de formar un grup mínim de 10 persones, per la qual cosa es crearan unes llistes d’espera. En el moment de la reserva s’haurà d’indicar en quin idioma es sol·licita la visita (català, castellà, anglès o alemany).

Les visites guiades s’ofereixen a les 10 h o bé a les 12 h i tenen una durada aproximada de 2 h.

Informació d’interès:

No es permet l’accés a grups de més de 15 persones sense cita prèvia.

Per tal de controlar l’aforament de visitants, si és necessari, es podrà limitar l’accés a la finca.

Gaudiu de la visita!

Contacte
Més de 1.300 persones han gaudit de la programació cultural de Raixa nits d’estiu

Més de 1.300 persones han gaudit de la programació cultural de Raixa nits d’estiu

(07/09/2018)

En total han estat cinc espectacles de música i teatre, que han tingut lloc entre el juny i l’agost. Des del Departament de Participació Ciutadana i Presidència es fa una valoració molt positiva de la iniciativa Raixa nits d'estiu, ja que compleix amb la voluntat d'aproximar el patrimoni de la finca a la ciutadania i de donar-li un ús cultural, més enllà de les visites guiades que es fan durant tot l'any.

Les entrades, que són totalment de franc, s’han hagut de reservar mitjançant el web Ticketea, per poder oferir una experiència al més agradable possible i perquè l’aforament era limitat i això ha fet que les entrades s’esgotessin en poques hores. «Un fet que ens demostra que anam pel bon camí i que la ciutadania està responent molt positivament a una iniciativa que crec s’ha consolidat. Només en dos anys ja han assistit 3.000 persones i esperam que ja sigui un clàssic de l’estiu.» Ha declarat el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència. 

Entre els actes que s’hi han programat s’hi troba l’homenatge a Josep Maria Llompart amb la lectura dramatitzada d’Els mots m'han abocat al poble; el concert de Supervoices, la banda vocal a cappella; l'obra de teatre Peccatum de Produccions de Ferro; el concert de música clàssica Lied Mallorquí i el programa finalitza amb Microteatre per refrescar d’El Somni Produccions.

Raixa nits d’estiu 2018 és fruit de la voluntat del Consell d’apropar a la ciutadania aquesta finca, part del patrimoni històric de Mallorca. «Amb aquest programa volem oferir a la ciutadania l’oportunitat de gaudir de teatre i música, envoltats de jardins romàntics, camps de cultiu, arquitectura rústica i senyorial amb influència italiana, dins el marc de la serra de Tramuntana. Perquè volem que la gent senti que Raixa és seva, com a centre de cultura i com a lloc de trobada» Ha explicat Jurado.

Raixa, antiga possessió que va ser de la família Despuig, va passar a ser propietat pública l’any 2002 i, des d’aquell moment, és una de les possessions més destacades del patrimoni que gestiona el Consell de Mallorca.

Raixa