Menú
CA

La finca

Els jardins

La finca

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Els jardins

Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.

Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.

Centre d'Interpretació i Visitants de Raixa - Serra de Tramuntana

Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d’un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Horari d'atenció al públic:

De dimarts a dissabte de 10 h a 15 h. Dilluns, diumenges i la resta de festius, tancat.

Les visites guiades s’han de reservar amb una setmana antelació i s’ha de formar un grup mínim de 10 persones, per la qual cosa es crearan unes llistes d’espera. En el moment de la reserva s’haurà d’indicar en quin idioma es sol·licita la visita (català, castellà, anglès o alemany).

Les visites guiades s’ofereixen a les 10 h o bé a les 12 h i tenen una durada aproximada de 2 h.

Informació d’interès:

No es permet l’accés a grups de més de 15 persones sense cita prèvia.

Per tal de controlar l’aforament de visitants, si és necessari, es podrà limitar l’accés a la finca.

Gaudiu de la visita!

Contacte
Medi Ambient i l'Ajuntament de Bunyola col•laboraran per consolidar la finca de Raixa com imatge emblemàtica de la localitat

Medi Ambient i l'Ajuntament de Bunyola col•laboraran per consolidar la finca de Raixa com imatge emblemàtica de la localitat

(17/10/2019)

La consellera Aurora Ribot assegura que aquest treball conjunt permetrà una major identificació del municipi amb la finca del Consell

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell col•laborarà estretament amb l'ajuntament de Bunyola en la potenciació de la finca de Raixa com a imatge de marca emblemàtica d'aquesta població mallorquina. Així ho ha assegurat avui la consellera Aurora Ribot als portaveus municipals de la localitat, encapçalats pel seu batlle, Andreu Bujosa, en una reunió a la conselleria. Ribot ha garantit l'ajuda del Consell per aconseguir que Raixa sigui un element prioritari en la projecció cultural i social de Bunyola.

"A l'ajuntament li agradaria molt ser part activa en la promoció d'actes culturals i de tota índole a Raixa", ha declarat Andreu Bujosa. Esdeveniments, actes, presentacions i propostes culturals desenvolupades en la finca comptaríem d'aquesta manera amb la participació permanent del consistori bunyolí. Bujosa; la regidora de Medi Ambient, Carmen Parra, i el regidor d'Economia i Hisenda, Miquel Pasqual, hi han ressaltat els avantatges que suposaria per al municipi ser part integral de la promoció de Raixa, "un lloc amb el qual s'identifiquen tots els habitants de la localitat", hi ha ressaltat Bujosa.

El Consell de Mallorca té previst al llarg d'aquesta legislatura completar un nou refugi en les instal•lacions d'aquesta possessió emblemàtica de Mallorca. Aquest projecte també és de "màxim interès" per als representants municipals bunyolins, ha remarcat el seu batlle.
 

Raixa