Menú
CA

La finca

Els jardins

La finca

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Els jardins

Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.

Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.

Centre d'Interpretació i Visitants de Raixa - Serra de Tramuntana

Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d’un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Horari d'atenció al públic:

De dimarts a dissabte de 10 h a 15 h. Dilluns, diumenges i la resta de festius, tancat.

Les visites guiades s’han de reservar amb una setmana antelació i s’ha de formar un grup mínim de 10 persones, per la qual cosa es crearan unes llistes d’espera. En el moment de la reserva s’haurà d’indicar en quin idioma es sol·licita la visita (català, castellà, anglès o alemany).

Les visites guiades s’ofereixen a les 10 h o bé a les 12 h i tenen una durada aproximada de 2 h.

Informació d’interès:

No es permet l’accés a grups de més de 15 persones sense cita prèvia.

Per tal de controlar l’aforament de visitants, si és necessari, es podrà limitar l’accés a la finca.

Gaudiu de la visita!

Contacte
Els guanyadors del II Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial reben els guardons

Els guanyadors del II Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial reben els guardons

(14/03/2019)

Els premiats han presentat fotografies que mostren el patrimoni cultural i etnològic de la serra de Tramuntana.

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ha lliurat aquest dijous els premis del II Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.

La vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha felicitat els premiats i ha assegurat que les fotografies “no només mostren el nostre patrimoni mundial sino també el caràcter mallorquí, les nostres arrels”.

Montse Furment Giner, amb la fotografia Cap al Calvari, ha estat la guanyadora del primer premi de la categoria Pobles i possessions de la Serra; mentre que Joan Lluís Coll Rotger ha rebut el primer premi dins la categoria El camp de la Serra, per la instantània Oliveres ventades. La imatge El castell del Rei, de Sebastià Bota Ferragut, ha estat valedora del primer premi d’Els elements etnològics de la Serra. Dotats cada un amb 800 euros.

Així mateix, s’ha establert un segon i tercer premi per a cada categoria, amb una dotació de 400 i 200 euros, respectivament. En la categoria Pobles i possessions de la Serra, el segon premi ha estat per a NeValldemossa, de Joan Lluís Coll, i el tercer per a La fortalesa, d’Antoni Valls. Els segon i tercer premi de la categoria El camp de la Serra han anat a Enmig del camp, de Marc Marco, i Tardor, d’Antoni Valls. Per acabar, els premiats amb aquests guardons de la categoria Elements etnològics de la Serra són Jaume Cabrer per Font i Antoni Valls per Lluna abraçant el castell d’Alaró.


Es consolida el Certamen de Fotografia

En aquesta segona convocatòria, el Certamen de Fotografia de la Serra es consolida, disposa d’una gran participació, amb només 15 dies de termini per a la presentació de fotografies, i compta amb l’assessoria tècnica d’AFONIB per establir els paràmetres de qualitat. En total han estat 292 fotografies presentades i admeses en les tres categories. La categoria amb més participació ha estat Pobles i possessions de la Serra, amb 113 imatges.

El jurat ha estat format pels fotògrafs Néstor Carda i Xavier Llabrés, el periodista Joan Carles Palos i el director insular de Territori i Paisatge del Consell de Mallorca, Miquel Vadell.


Exposició de les fotografies premiades

Els assistents a l’acte de lliurament de premis han pogut fer un recorregut per l’exposició de les fotografies premiades, que es mostraran a la sala rebedor de Raixa durant algunes setmanes. Està previst que l’exposició itineri per diverses lcalitzacions de la Serra en els propers mesos.

Raixa