Menú
CA

La finca

Els jardins

La finca

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Els jardins

Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.

Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.

Centre d'Interpretació i Visitants de Raixa - Serra de Tramuntana

Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d’un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Horari d'atenció al públic:

De dimarts a dissabte de 10 h a 15 h. Dilluns, diumenges i la resta de festius, tancat.

Les visites guiades s’han de reservar amb una setmana antelació i s’ha de formar un grup mínim de 10 persones, per la qual cosa es crearan unes llistes d’espera. En el moment de la reserva s’haurà d’indicar en quin idioma es sol·licita la visita (català, castellà, anglès o alemany).

Les visites guiades s’ofereixen a les 10 h o bé a les 12 h i tenen una durada aproximada de 2 h.

Informació d’interès:

No es permet l’accés a grups de més de 15 persones sense cita prèvia.

Per tal de controlar l’aforament de visitants, si és necessari, es podrà limitar l’accés a la finca.

Gaudiu de la visita!

Contacte

null El Consell explica els continguts de la llei de Camins públics i rutes senderistes a unes jornades celebrades a Raixa

El Consell explica els continguts de la llei de Camins públics i rutes senderistes a unes jornades celebrades a Raixa

(29/10/2019)

“L'obertura de camins i traçats senderistes a Mallorca suposa un impuls importantíssim per a nosaltres i la nostra intenció de convertir aquesta illa en un territori sostenible” ha remarcat la vicepresidenta segona del Consell, Aurora Ribot, durant la inauguració de la jornada a la finca de Raixa dedicada a donar a conèixer els aspectes més rellevants de la Llei de Camins

Dins el projecte europeu EMbleMatic - Interreg MED. Muntanyes Emblemàtiques de la Mediterrània s’ha celebrat aquesta jornada, que ha coincidit amb la desestimació per part de Tribunal Constitucional contra l’article 50 de la llei 13/2018 de camins públics i rutes senderistes que havien presentat un grup de diputats. Gràcies a això “acostem les persones la nostra terra i garantim la seva conservació perquè sabem molt bé que conèixer-la és estimar-la” ha recordat Ribot.
En aquesta jornada d’informació a batles, regidors i tècnics ha parlat també Josep Manchado, director Insular de Medi Ambient, sobre els aspectes més tangibles d’aquesta llei. Manchado ha afirmat que aquesta llei “és l’enveja de tota Europa”.
El cap del Servei Jurídic d’Ordenació del Territori del Departament de Territori del Consell, Josep Manuel Gómez, ha exposat la llei en el pla jurídic i el cap del Servei d’Estudis, Planificació i Gestió Ambiental, Josep Antoni Aguiló Ribas, ha  explicat la regulació de les rutes senderistes de l’illa de Mallorca i els plans especials d’ordenació i protecció.
En la segona part de la jornada Philippe Alvaro,  Tècnic de la Unitat de Pedra en Sec i Senderisme del Consell, ha intervingut explicant quina es la metodologia emprada en la creació de les rutes senderistes a les muntanyes mes emblemàtiques del Mediterrani, entre les que es troba la de Galatzó. Ha tancat l’acte Agustí Andrés Teixidó, responsable de polítiques de muntanya de la Generalitat de Catalunya. Teixidó ha exposat les seves experiències directes des de de la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i la Vall d’Aran, i com han aconseguit una revitalització econòmica d’aquestes zones sent respectuós amb el medi natural, l’entorn i el patrimoni.
 

Raixa