Menú
CA

La finca

Els jardins

La finca

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Els jardins

Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.

Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.

Centre d'Interpretació i Visitants de Raixa - Serra de Tramuntana

Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d’un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Horari d'atenció al públic:

De dimarts a dissabte de 10 h a 15 h. Dilluns, diumenges i la resta de festius, tancat.

Les visites guiades s’han de reservar amb una setmana antelació i s’ha de formar un grup mínim de 10 persones, per la qual cosa es crearan unes llistes d’espera. En el moment de la reserva s’haurà d’indicar en quin idioma es sol·licita la visita (català, castellà, anglès o alemany).

Les visites guiades s’ofereixen a les 10 h o bé a les 12 h i tenen una durada aproximada de 2 h.

Informació d’interès:

No es permet l’accés a grups de més de 15 persones sense cita prèvia.

Per tal de controlar l’aforament de visitants, si és necessari, es podrà limitar l’accés a la finca.

Gaudiu de la visita!

Contacte
A Raixa, nits culturals a la fresca

A Raixa, nits culturals a la fresca

(19/06/2018)

La finca pública de Raixa torna a ser l'escenari d'un programa cultural del més variat i que oferirà teatre i música, a més de visites guiades pels jardins romàntics de la finca. L'entrada és gratuïta però a causa de l'aforament limitat, s'hauran de reservar mitjançant la pàgina de Ticketea.

Repetint la bona experiència de l'estiu passat, el departament de Participació Ciutadana i Presidència, ha programat 5 actes culturals que tindran lloc dos divendres al mes durant juliol i agost, tot i que l'estrena serà aquest divendres 22 de juny amb un acte homenatge a Josep Maria Llompart amb la lectura dramatitzada de "Els mots m'han abocat al poble"; un espectacle dirigit per Pere Fullana amb dramatúrgia de Carme Planells. Podeu reservar-ne les entrades a: https://www.ticketea.com/entradas-els-mots-mhan-abocat-al-poble-homenatge-a-j-m-llompart/?tktsrc=whatsapp


Raixa nits d'estiu 2018 és fruit de la voluntat del Consell d'apropar aquesta part del nostre patrimoni històric, tal com explica Jesús Jurado, vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència "Raixa és història viva de la nostra illa, amb un valor artístic i etnològic importantíssim. S'han volgut donar usos diversos a l'antiga possessió, sense tenir gaire clar què volia que significàs Raixa per a la població mallorquina. La vàlua, com a punt d'interès, per visitar-la, és innegable; i els jardins i les cases reben moltes persones anualment, per gaudir de l'entorn privilegiat i el paisatge, però hi mancava alguna cosa. Pensam que Raixa s'ha d'obrir a la ciutadania, com a centre de cultura i com a lloc de trobada."

La segona cita serà el 13 de juliol amb el concert de la banda vocal 'a capella' de pop-soul amb reminiscències harmòniques de jazz "Supervoices". L'obra de teatre de Produccions de Ferro "Peccatum" on ens faran redescobrir la bellesa del llenguatge recuperant rondalles i contes que ens han estat transmeses, serà dia 27 de juliol.


A les nits d'agost cercarem l'oratge de la clastra de Raixa amb el concert de música clàssica "Lied Mallorquí" amb la interpretació del tenor Antoni Lliteres i el pianista Joan Ciria, tindrà lloc divendres 10 i el 24 d'agost finalitzarà el programa amb "Microteatre per refrescar" d'El Somni Produccions, amb tres muntatges de petit format escrits per Xavier Uriz, Jaume Miró i Rafel Gallego; ambientats en diferents indrets de la possessió."Amb aquest programa volem oferir a la ciutadania l'oportunitat de gaudir de teatre i música, envoltats de jardins romàntics, camps de cultiu, arquitectura rústica i senyorial amb influència italiana, dins el marc de la serra de Tramuntana." Ha finalitzat Jurado durant la presentació on també hi han assistit el director insular de Relacions Institucionals i Presidència, Marc Herrera; les dues actrius de Somnis Produccions, Bàrbara Nicolau i Alexandra Palomo i el pianista Joan Ciria.

Recordar que les portes de Raixa s’obriran una hora abans de l’espectacle per tal de poder passejar pels jardins i que hi haurà una visita guiada en grup per les primeres persones a arribar.


Les entrades es posaran a disposició del públic una setmana abans de cada espectacle a Ticketea i també a través del correu nitsdestiuraixa@gmail.comRaixa, antiga possessió que va ser de la família Despuig, va passar a ser propietat pública l'any 2002 i, des d'aquell moment, és la part més destacada del patrimoni que gestiona el Consell de Mallorca.

Raixa