Menú
CA

La finca

Els jardins

Cita prèvia

Fins a nou avís. Només es permet accedir als jardins i les cases de Raixa amb cita prèvia.  És obligatori l'ús de la mascareta tant als espais interiors com als jardins 

La finca

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Els jardins

Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.

Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.

Centre d'Interpretació i Visitants de Raixa - Serra de Tramuntana

Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d’un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Horari d'atenció al públic:

De dimarts a dissabte de 10 h a 15 h. Dilluns, diumenges i la resta de festius, tancat.

Les visites guiades s’han de reservar amb una setmana antelació i s’ha de formar un grup mínim de 10 persones, per la qual cosa es crearan unes llistes d’espera. En el moment de la reserva s’haurà d’indicar en quin idioma es sol·licita la visita (català, castellà, anglès o alemany).

Les visites guiades s’ofereixen a les 10 h o bé a les 12 h i tenen una durada aproximada de 2 h.

Informació d’interès:

No es permet l’accés a grups de més de 15 persones sense cita prèvia.

Per tal de controlar l’aforament de visitants, si és necessari, es podrà limitar l’accés a la finca.

Gaudiu de la visita!

Contacte

null El Consell presenta «Casa», una peça de microteatre per promoure la igualtat i corresponsabilitat

El Consell presenta «Casa», una peça de microteatre per promoure la igualtat i corresponsabilitat

(29/08/2020)

S'ha presentat als ajuntaments perquè la puguin programar als seus municipis com una nova eina de sensibilització

 El Consell de Mallorca posa a disposició dels ajuntaments una nova eina de sensibilització envers la igualtat i la corresponsabilitat. Es tracta de l’obra de teatre «Casa», estrenada ahir vespre a Raixa en un acte presidit per la presidenta Catalina Cladera, en què hi assistiren representants dels ajuntaments i associacions de dones de l'illa, així com membres de la corporació insular. 

«Casa» és una iniciativa impulsada pel la Direcció Insular d’Igualtat i Diversitat deldepartament de Presidència, amb la qual s'amplien les activitats i recursos que el Consell ofereix als ajuntaments de Mallorca amb l'objectiu de sensibilitzar envers la corresponsabilitat i igualtat. 

"Una de les nostres premisses com a institució pública, com a govern de Mallorca és fer totes les passes que estiguin en les nostres mans per avançar cap a una Mallorca feminista, justa i igualitària. I fer-ho de la mà dels ajuntaments i de la ciutadania, representada per les entitats" apuntà la presidenta Cladera durant la presentació. "Per això convidam a tots els ajuntaments de Mallorca que representin aquesta obra als seus municipis, per teixir junts la Mallorca igualitària i feminista que volem. Veim com qui més pateix quan hi ha una crisi són les dones i des de les institucions no podem fer passes enrera en igualtat", va concloure.

Es tracta d'una peça de microteatre de vint minuts de durada durant la qual tres dones, interpretades per Catalina Florit, Maria Bauçà i Maria Rosselló, mostren en clau d'humor i des de la diversitat de cadascuna de les cases, la necessitat d'avançar cap a la corresponsabilitat real en l'àmbit de la llar, familiar, laboral... 

Una vegada estrenada l'obra i presentada als ajuntaments, els consistoris podran sol.licitar que "Casa" es representi als seus municipis, incorporant-la a la seva agenda cultural, espais municipals o actes diversos amb la idea de sensibilitzar mitjançant la cultura i l'humor envers la corresponsabilitat.

A l'estrena celebrada a Raixa hi assistiren la consellera de Presidència, Teresa Suárez i la directora d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, que feren un breu parlament abans de presentar l'obra, produïda per El Somni Produccions. A l'acte hi va actuar també la cantautora Arantxa Andreu, que va oferir un breu recital i es va acabar amb un col.loqui envers el contingut i procés creatiu de "Casa".

Raixa