Menú
CA

La finca

Els jardins

Cita prèvia

Fins a nou avís. Només es permet accedir als jardins i les cases de Raixa amb cita prèvia.  És obligatori l'ús de la mascareta tant als espais interiors com als jardins 

La finca

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Els jardins

Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.

Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.

Centre d'Interpretació i Visitants de Raixa - Serra de Tramuntana

Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d’un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Horari d'atenció al públic:

De dimarts a dissabte de 10 h a 15 h. Dilluns, diumenges i la resta de festius, tancat.

Les visites guiades s’han de reservar amb una setmana antelació i s’ha de formar un grup mínim de 10 persones, per la qual cosa es crearan unes llistes d’espera. En el moment de la reserva s’haurà d’indicar en quin idioma es sol·licita la visita (català, castellà, anglès o alemany).

Les visites guiades s’ofereixen a les 10 h o bé a les 12 h i tenen una durada aproximada de 2 h.

Informació d’interès:

No es permet l’accés a grups de més de 15 persones sense cita prèvia.

Per tal de controlar l’aforament de visitants, si és necessari, es podrà limitar l’accés a la finca.

Gaudiu de la visita!

Contacte

null La Finca de Raixa, protagonista d’un capítol del programa Jardines con historia que s’emetrà a TVE2

La Finca de Raixa, protagonista d’un capítol del programa Jardines con historia que s’emetrà a TVE2

(14/08/2020)

Un equip de rodatge de La 2 ha enregistrat un dels seus capítols als jardins de la finca de Raixa. Jardines con historia és una sèrie de divulgació històrica i botànica.

El programa televisiu vol posar en valor el patrimoni artístic i paisatgístic, i constarà de 13 capítols que mostraran localitzacions naturals de l'àmbit geogràfic nacional i breus entrevistes de gent entesa. Cada capítol durarà 30 minuts.  

La vicepresidenta segona del Consell i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat «la importància dels jardins històrics de la finca de Raixa per entendre una part de la història i la cultura de Mallorca». Per part seva, Josep Manchado, director insular de Medi Ambient, ha ressaltat que «a més de les cases i els jardins, Raixa és un espai natural gestionat pel Consell de Mallorca que està a l'abast de tota la ciutadania».  

Al programa es podran veure recursos d’imatges que descriuen la ubicació de la finca i el seu entorn, amb panoràmiques de la zona i del paisatge que l’envolta. Les entrevistes són una part essencial també del capítol sobre la finca de Raixa i en aquesta ocasió hi han participat Bernat Canyelles, tècnic de l’Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP) i Júlia Roman, professora de la UIB i autora d’Els jardins de Raixa. El testimoni d’aquests dos professionals ajudarà els espectadors del programa a conèixer el valor patrimonial dels jardins públics de Raixa. 

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient va reobrir al públic la finca de Raixa el passat mes de juny amb noves mesures de seguretat establertes pels protocols sanitaris derivats de la covid-19. Aurora Ribot ha assegurat que «Raixa és un lloc emblemàtic que podem gaudir amb les mesures de seguretat necessàries on és obligatori dur-hi mascareta». 

Per visitar Raixa cal demanar cita prèvia al correu electrònic visitesraixa@conselldemallorca.net o al telèfon 971 237 636. L’horari és de dimarts a dissabte de 10 a 15 h. Cada grup de visitants serà d’un màxim de 20 persones que aniran entrant cada 30 minuts. El temps màxim de visita per recórrer Raixa serà d’1 hora i 30 minuts.

Raixa