Menú
ES

La finca

Los jardines

La finca

La finca de Raixa es una bella posesión situada en el municipio de Bunyola en torno a un patio (clastra) de estilo italiano.

Los jardines que la rodean, su monumental escalinata, el gran estanque y las vistas panorámicas que regala al visitante la convierten en una parada ineludible.

Los jardines

Raixa es famosa sobre todo por los jardines que rodean la casa y se extienden por la ladera de "sa Muntanyeta". En la parte baja se encuentra el huerto, el jardín “dels Tarongers”, el jardín “de la Galeria”, con un surtidor central, y el jardín “d’Entrada” con un pequeño estanque.

Un elemento interesante del conjunto es el portón de entrada construido en 1898 que luce el escudo del conde Ramon Despuig i Fortuny quien vendió Raixa al empresario Antoni Jaume, el año 1910.

Centro de Interpretación y Visitantes de Raixa - Serra de Tramuntana

Presenta la finca y la sierra de Tramuntana como núcleos claves para entender Mallorca, y muy especialmente, para comprender el valor y los potenciales de uno de sus paisajes culturales más singulares y su historia reciente, catalogados hoy como patrimonio de la humanidad por la UNESCO.

Horario de atención al público:

De martes a sábado de 10 h a 15 h. Lunes, domingos y el resto de festivos, cerrado.

Las visitas guiadas se tienen que reservar con una semana de antelación y se tiene que formar un grupo mínimo de 10 personas, por lo cual se crearán unas listas de espera. En el momento de la reserva se tendrá que indicar en qué idioma se solicita la visita (catalán, castellano, inglés o alemán).

Las visitas guiadas se ofrecen a las 10 h o bien a las 12 h y tienen una duración aproximada de 2 h.

Información de interés:

No se permite el acceso a grupos de más de 15 personas sin cita previa.

Con el fin de controlar el aforo de visitantes, si es necesario, se podrá limitar el acceso a la finca.

¡Disfruta de la visita!

Contacto
Llompart obre el programa de Raixa Nits d'Estiu

Llompart obre el programa de Raixa Nits d'Estiu

(23/06/2018)

(23.06.2018)

 

El públic assitent va poder passejar i participar en la visita guiada pels jardins romàntics de la finca pública de Raixa com a activitat prèvia a l'espectacle homenatge a Josep Maria Llompart "Els mots m'han abocat al poble".

 

Raixa reobre les seves portes a la cultura i a les nits temàtiques en un ambient bucòlic on la remor de les granotes, grills i brisa nocturna envolten a les persones assistents. "Els mots m'han abocat al poble", dirigit per Pere Fullana amb la dramatúrgia de Carme Planells, està interpretat per l'actor Xavier Frau i l'actriu Maria Bauçà i acompanyats pel violoncel·lista Miquel Àngel Aguiló.


La inauguració del programa fou a carreg del vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado que convidà a la ciutadania de Mallorca a venir a gaudir d'aquesta joia patrimonial que és Raixa, en un ambient distès i agradable.


A l'acte també hi van assistir el director insular de Relacions institucionals i Presidència, Marc Andreu Herrera, la regidora de Bunyola, Agustina Vilaret González, el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luís i el regidor de cultura de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió.


Recordar que els pròxims espectacles a Raixa seran el 13 i 27 de juny i 10 i 24 d'agost, i que les entrades gratuïtes per a cada un s'hauran de reservar a través de Ticketea una setmana abans de cada data. Per poder gaudir de la visita guiada es recomana arribar una hora abans de l'espectacle, ja que sols s'hi podran apuntar les 50 primeres persones que arribin a la finca.


La segona cita serà el 13 de juliol amb el concert de la banda vocal 'a capella' de pop-soul amb reminiscències harmòniques de jazz "Supervoices". L'obra de teatre de Produccions de Ferro "Peccatum" on ens faran redescobrir la bellesa del llenguatge recuperant rondalles i contes que ens han estat transmeses, serà dia 27 de juliol.


A les nits d'agost cercarem l'oratge de la clastra de Raixa amb el concert de música clàssica "Lied Mallorquí" amb la interpretació del tenor Antoni Lliteres i el pianista Joan Ciria, tindrà lloc divendres 10 i el 24 d'agost finalitzarà el programa amb "Microteatre per refrescar" d'El Somni Produccions, amb tres muntatges de petit format escrits per Xavier Uriz, Jaume Miró i Rafel Gallego; ambientats en diferents indrets de la possessió.

Raixa