Menu
EN

The house

The gardens

Centre Serra Tramuntana

Warning 6th & 8th December

Raixa opens on Tuesday 6th December (Constitution Day).

Due to the public holiday (Immaculate Conception), on Thursday 8th December, Raixa will remain closed.

Warning

No appointment is required to visit Raixa.

It is only necessary to book before coming, if you are a group of more than 15 people or if you want to join or participate in a guided tour.

The house

Raixa Estate is a gorgeous country manor house (possessió) located in the municipality of Bunyola.

The surrounding gardens, the monumental staircase, the Big Pond and the panoramic views offered to the visitor, make  Raixa well worth a visit.

The gardens

Raixa is specially well-known because of the gardens that surround the house and reach over the southern slopes of sa Muntanyeta. At the bottom there are the orchards, “dels Tarongers” garden, “de la Galería” garden, with a fountain in the middle, and “d´Entrada” garden with a small pond.

An interesting part of the whole is the entrance gate, built in 1898, which bears the coat of arms of count Ramon Despuig i Fortuny, who sold Raixa to the entrepeneur Antoni Jaume in 1910.
 

Serra Tramuntana Centre

Presents the Serra de Tramuntana Natural Site and the Raixa Estate as key centres to understand Majorca, and specially, to understand the value and the potential of one of its most unique cultural landscapes as well as its recent history, listed by UNESCO as a world heritage site.

Back Tornen les «Nits d'estiu a Raixa»

Tornen les «Nits d'estiu a Raixa»

(19/08/2022)

La vicepresidenta Ribot: «Raixa i els seus jardins històrics estan oberts a la ciutadania com a centre de cultura i lloc de trobada»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha programat dos actes culturals que tindran lloc en divendres el mes de setembre a la finca pública de Raixa. Aquesta edició farà d'escenari d'un programa cultural que enguany es decanta per la música.

Les «Nits d’estiu a Raixa 2022» és fruit de la voluntat del Consell de Mallorca d’apropar la història viva que representa la finca pública de Raixa i afegir-hi un valor artístic i musical. L'entrada és gratuïta, però a causa de la cabuda limitada, s'ha de reservar mitjançant el web http://www.ticketib.com

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha recalcat que «Raixa i els seus jardins històrics estan oberts a la ciutadania com a centre de cultura i lloc de trobada en un entorn paisatgístic privilegiat. Amb aquests espectacles oferim l’oportunitat de fruir de la música als peus de la serra de Tramuntana i conèixer la finca des d’una altra perspectiva».

La primera cita serà divendres 2 de setembre, a les 21 h, amb el concert d’Ensemble Tramuntana que presenten Hits del Pop - Beatles i més. La segona cita serà divendres 16 de setembre, a les 21 h, amb el concert de l'orquestra barroca Ars Musicae i el seu espectacle La música que feu ballar el rei Sol.

Convé recordar que les portes de Raixa s’obriran una hora abans de l’espectacle per tal de poder passejar pels jardins. Les entrades es posen a disposició del públic avui a partir de les 13 h a http://www.ticketib.com i també a través del telèfon: 605 827 424.

Més informació sobre la finca pública de Raixa: https://raixa.conselldemallorca.cat