Menu
EN

The house

The gardens

The house

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

The gardens

Raixa is specially well-known because of the gardens that surround the house and reach over the southern slopes of sa Muntanyeta. At the bottom there are the orchards, “dels Tarongers” garden, “de la Galería” garden, with a fountain in the middle, and “d´Entrada” garden with a small pond.

An interesting part of the whole is the entrance gate, built in 1898, which bears the coat of arms of count Ramon Despuig i Fortuny, who sold Raixa to the entrepeneur Antoni Jaume in 1910.
 

Centre of Interpretation and Visitors of Raixa - Serra de Tramuntana

Presents the Serra de Tramuntana Natural Site and the Raixa Estate as key centres to understand Majorca, and specially, to understand the value and the potential of one of its most unique cultural landscapes as well as its recent history, listed by UNESCO as a world heritage site.

Opening hours:

Tuesday to Saturday from 10h a 15h. It will remain closed on Mondays, Sundays and bank holidays.

It is necessary to book the guided tours at least one week before the visit.  

Contact
Més de 1.300 persones han gaudit de la programació cultural de Raixa nits d’estiu

Més de 1.300 persones han gaudit de la programació cultural de Raixa nits d’estiu

(07/09/2018)

En total han estat cinc espectacles de música i teatre, que han tingut lloc entre el juny i l’agost. Des del Departament de Participació Ciutadana i Presidència es fa una valoració molt positiva de la iniciativa Raixa nits d'estiu, ja que compleix amb la voluntat d'aproximar el patrimoni de la finca a la ciutadania i de donar-li un ús cultural, més enllà de les visites guiades que es fan durant tot l'any.

Les entrades, que són totalment de franc, s’han hagut de reservar mitjançant el web Ticketea, per poder oferir una experiència al més agradable possible i perquè l’aforament era limitat i això ha fet que les entrades s’esgotessin en poques hores. «Un fet que ens demostra que anam pel bon camí i que la ciutadania està responent molt positivament a una iniciativa que crec s’ha consolidat. Només en dos anys ja han assistit 3.000 persones i esperam que ja sigui un clàssic de l’estiu.» Ha declarat el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència. 

Entre els actes que s’hi han programat s’hi troba l’homenatge a Josep Maria Llompart amb la lectura dramatitzada d’Els mots m'han abocat al poble; el concert de Supervoices, la banda vocal a cappella; l'obra de teatre Peccatum de Produccions de Ferro; el concert de música clàssica Lied Mallorquí i el programa finalitza amb Microteatre per refrescar d’El Somni Produccions.

Raixa nits d’estiu 2018 és fruit de la voluntat del Consell d’apropar a la ciutadania aquesta finca, part del patrimoni històric de Mallorca. «Amb aquest programa volem oferir a la ciutadania l’oportunitat de gaudir de teatre i música, envoltats de jardins romàntics, camps de cultiu, arquitectura rústica i senyorial amb influència italiana, dins el marc de la serra de Tramuntana. Perquè volem que la gent senti que Raixa és seva, com a centre de cultura i com a lloc de trobada» Ha explicat Jurado.

Raixa, antiga possessió que va ser de la família Despuig, va passar a ser propietat pública l’any 2002 i, des d’aquell moment, és una de les possessions més destacades del patrimoni que gestiona el Consell de Mallorca.

Raixa