Menu
EN

The house

The gardens

The house

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

The gardens

Raixa is specially well-known because of the gardens that surround the house and reach over the southern slopes of sa Muntanyeta. At the bottom there are the orchards, “dels Tarongers” garden, “de la Galería” garden, with a fountain in the middle, and “d´Entrada” garden with a small pond.

An interesting part of the whole is the entrance gate, built in 1898, which bears the coat of arms of count Ramon Despuig i Fortuny, who sold Raixa to the entrepeneur Antoni Jaume in 1910.
 

Centre of Interpretation and Visitors of Raixa - Serra de Tramuntana

Presents the Serra de Tramuntana Natural Site and the Raixa Estate as key centres to understand Majorca, and specially, to understand the value and the potential of one of its most unique cultural landscapes as well as its recent history, listed by UNESCO as a world heritage site.

Opening hours:

Tuesday to Saturday from 10h a 15h. It will remain closed on Mondays, Sundays and bank holidays.

It is necessary to book the guided tours at least one week before the visit.  

Contact
angle-left Els guanyadors del II Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial reben els guardons

Els guanyadors del II Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial reben els guardons

(14/03/2019)

Els premiats han presentat fotografies que mostren el patrimoni cultural i etnològic de la serra de Tramuntana.

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ha lliurat aquest dijous els premis del II Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.

La vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha felicitat els premiats i ha assegurat que les fotografies “no només mostren el nostre patrimoni mundial sino també el caràcter mallorquí, les nostres arrels”.

Montse Furment Giner, amb la fotografia Cap al Calvari, ha estat la guanyadora del primer premi de la categoria Pobles i possessions de la Serra; mentre que Joan Lluís Coll Rotger ha rebut el primer premi dins la categoria El camp de la Serra, per la instantània Oliveres ventades. La imatge El castell del Rei, de Sebastià Bota Ferragut, ha estat valedora del primer premi d’Els elements etnològics de la Serra. Dotats cada un amb 800 euros.

Així mateix, s’ha establert un segon i tercer premi per a cada categoria, amb una dotació de 400 i 200 euros, respectivament. En la categoria Pobles i possessions de la Serra, el segon premi ha estat per a NeValldemossa, de Joan Lluís Coll, i el tercer per a La fortalesa, d’Antoni Valls. Els segon i tercer premi de la categoria El camp de la Serra han anat a Enmig del camp, de Marc Marco, i Tardor, d’Antoni Valls. Per acabar, els premiats amb aquests guardons de la categoria Elements etnològics de la Serra són Jaume Cabrer per Font i Antoni Valls per Lluna abraçant el castell d’Alaró.


Es consolida el Certamen de Fotografia

En aquesta segona convocatòria, el Certamen de Fotografia de la Serra es consolida, disposa d’una gran participació, amb només 15 dies de termini per a la presentació de fotografies, i compta amb l’assessoria tècnica d’AFONIB per establir els paràmetres de qualitat. En total han estat 292 fotografies presentades i admeses en les tres categories. La categoria amb més participació ha estat Pobles i possessions de la Serra, amb 113 imatges.

El jurat ha estat format pels fotògrafs Néstor Carda i Xavier Llabrés, el periodista Joan Carles Palos i el director insular de Territori i Paisatge del Consell de Mallorca, Miquel Vadell.


Exposició de les fotografies premiades

Els assistents a l’acte de lliurament de premis han pogut fer un recorregut per l’exposició de les fotografies premiades, que es mostraran a la sala rebedor de Raixa durant algunes setmanes. Està previst que l’exposició itineri per diverses lcalitzacions de la Serra en els propers mesos.

Raixa