Menu
EN

The house

The gardens

The house

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

The gardens

Raixa is specially well-known because of the gardens that surround the house and reach over the southern slopes of sa Muntanyeta. At the bottom there are the orchards, “dels Tarongers” garden, “de la Galería” garden, with a fountain in the middle, and “d´Entrada” garden with a small pond.

An interesting part of the whole is the entrance gate, built in 1898, which bears the coat of arms of count Ramon Despuig i Fortuny, who sold Raixa to the entrepeneur Antoni Jaume in 1910.
 

Centre of Interpretation and Visitors of Raixa - Serra de Tramuntana

Presents the Serra de Tramuntana Natural Site and the Raixa Estate as key centres to understand Majorca, and specially, to understand the value and the potential of one of its most unique cultural landscapes as well as its recent history, listed by UNESCO as a world heritage site.

Opening hours:

Tuesday to Saturday from 10h a 15h. It will remain closed on Mondays, Sundays and bank holidays.

It is necessary to book the guided tours at least one week before the visit.  

Contact
angle-left A Raixa, nits culturals a la fresca

A Raixa, nits culturals a la fresca

(19/06/2018)

La finca pública de Raixa torna a ser l'escenari d'un programa cultural del més variat i que oferirà teatre i música, a més de visites guiades pels jardins romàntics de la finca. L'entrada és gratuïta però a causa de l'aforament limitat, s'hauran de reservar mitjançant la pàgina de Ticketea.

Repetint la bona experiència de l'estiu passat, el departament de Participació Ciutadana i Presidència, ha programat 5 actes culturals que tindran lloc dos divendres al mes durant juliol i agost, tot i que l'estrena serà aquest divendres 22 de juny amb un acte homenatge a Josep Maria Llompart amb la lectura dramatitzada de "Els mots m'han abocat al poble"; un espectacle dirigit per Pere Fullana amb dramatúrgia de Carme Planells. Podeu reservar-ne les entrades a: https://www.ticketea.com/entradas-els-mots-mhan-abocat-al-poble-homenatge-a-j-m-llompart/?tktsrc=whatsapp


Raixa nits d'estiu 2018 és fruit de la voluntat del Consell d'apropar aquesta part del nostre patrimoni històric, tal com explica Jesús Jurado, vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència "Raixa és història viva de la nostra illa, amb un valor artístic i etnològic importantíssim. S'han volgut donar usos diversos a l'antiga possessió, sense tenir gaire clar què volia que significàs Raixa per a la població mallorquina. La vàlua, com a punt d'interès, per visitar-la, és innegable; i els jardins i les cases reben moltes persones anualment, per gaudir de l'entorn privilegiat i el paisatge, però hi mancava alguna cosa. Pensam que Raixa s'ha d'obrir a la ciutadania, com a centre de cultura i com a lloc de trobada."

La segona cita serà el 13 de juliol amb el concert de la banda vocal 'a capella' de pop-soul amb reminiscències harmòniques de jazz "Supervoices". L'obra de teatre de Produccions de Ferro "Peccatum" on ens faran redescobrir la bellesa del llenguatge recuperant rondalles i contes que ens han estat transmeses, serà dia 27 de juliol.


A les nits d'agost cercarem l'oratge de la clastra de Raixa amb el concert de música clàssica "Lied Mallorquí" amb la interpretació del tenor Antoni Lliteres i el pianista Joan Ciria, tindrà lloc divendres 10 i el 24 d'agost finalitzarà el programa amb "Microteatre per refrescar" d'El Somni Produccions, amb tres muntatges de petit format escrits per Xavier Uriz, Jaume Miró i Rafel Gallego; ambientats en diferents indrets de la possessió."Amb aquest programa volem oferir a la ciutadania l'oportunitat de gaudir de teatre i música, envoltats de jardins romàntics, camps de cultiu, arquitectura rústica i senyorial amb influència italiana, dins el marc de la serra de Tramuntana." Ha finalitzat Jurado durant la presentació on també hi han assistit el director insular de Relacions Institucionals i Presidència, Marc Herrera; les dues actrius de Somnis Produccions, Bàrbara Nicolau i Alexandra Palomo i el pianista Joan Ciria.

Recordar que les portes de Raixa s’obriran una hora abans de l’espectacle per tal de poder passejar pels jardins i que hi haurà una visita guiada en grup per les primeres persones a arribar.


Les entrades es posaran a disposició del públic una setmana abans de cada espectacle a Ticketea i també a través del correu nitsdestiuraixa@gmail.comRaixa, antiga possessió que va ser de la família Despuig, va passar a ser propietat pública l'any 2002 i, des d'aquell moment, és la part més destacada del patrimoni que gestiona el Consell de Mallorca.

Raixa