Menu
EN

Centre Serra Tramuntana

Serra Tramuntana Centre

Presents the Serra de Tramuntana Natural Site and the Raixa Estate as key centres to understand Majorca, and specially, to understand the value and the potential of one of its most unique cultural landscapes as well as its recent history, listed by UNESCO as a world heritage site.

Espai Collidores

L'Espai Collidores al Centre Serra Tramuntana Patrimoni Mundial en agraïment a totes les dones collidores per tota la feina feta en els mesos més freds de l'any per preservar la Serra que ara és Patrimoni Mundial. Aquest reconeixement és per a totes les dones de la generació de les collidores per tot el que han aportat i continuen aportant perquè aquest sigui un món millor i en concret a les collidores per ser un exemple de sororitat abans que aquesta paraula fos coneguda.

El Consell de Mallorca va atorgar a les collidores la medalla d'Honor i Gratitud 2021, en agraïment a la seva aportació a l'economia domèstica de moltes cases amb pocs recursos, a l'economia illenca, a la lluita per la igualtat, al nostre patrimoni i a la preservació de la serra de Tramuntana, que es pot trobar exposada a la sala. Com també els 352 noms de les collidores localitzades pel Consell de Mallorca i un panell explicatiu de la seva història.


 

«Collint testimonis»

«Collint testimonis» és un projecte audiovisual que s'ha realitzat en els municipis de Campanet, Valldemossa, Bunyola, Puigpunyent, Sóller i Fornalutx. El resultat han estat sis vídeos en els quals s'han recollit els testimonis de 57 collidores d'oliva de la Serra.

A cada vídeo podreu conèixer qui són les dones que han participat en aquest projecte i escoltar el seu testimoni a través de la peça audiovisual que recull les entrevistes de cada localitat.

Projecte «Collint testimonis»

Videos

Collidores Bunyola
Collidores Campanet
Collidores Fornalutx
Collidores Puigpunyent
Collidores Sóller
Collidores Valldemossa