Menu
DE

Das Haus

Die Gärten

Centre Serra Tramuntana

Öffnungszeiten

Von Dienstag bis Samstag von 10.00 bis 15.00 Uhr.  Sonntags, Montags und restliche Feiertage geschlossen.

  • Besuch für Gruppen ab 15 Personen nur unter Reservierung erlaubt.
  • Laut Besucherkapazität kann der Zugang zu der Finca vorübergehend beschränkt werden.

Geführte Touren

Ungeführte Besucher (Ohne Reservierung). Geführte Gruppenbesucher (Nur unter Reservierung). Geführte Touren müssen mindestens 1 Woche im voraus gebucht werden und werden für Gruppen ab 10 Personen angeboten. Für kleinere Gruppen gibt es eine Warteliste. Bei der Reservierung wird angegeben auf welcher Sprache die Führung gewünscht wird (Katalanisch, Spanisch, Englisch oder Deutsch).

Geführte Touren starten entweder um 10Uhr oder um 12Uhr und dauern etwa 2 Stunden. Ungeführter Besuch sowie Führungen sind kostenlos. 

Das Haus

Das Anwesen Raixa ist ein wunderschönes Landgut in der Gemeinde Bunyola.

Das  Gebäude und seine umliegenden Gärten, die monumentale Freitreppe, das grosse Wasserbecken und der unvergessliche Panoramablick machen Raixa zu einem  sehenswerten Ausflugziel.

Die Gärten

Raixa ist vor allem wegen seiner Gärten, die das Gebäude umgeben und sich über den Südhang von Sa Muntanyeta ausbreiten, bekannt. Im unteren Teil befindet sich der Gemüsegarten, der Garten „dels Tarongers”, der Garten „de la Galeria” mit einem zentralen Brunnen und der Garten „d’Entrada” mit einem kleinen Teich.

Ein interessantes Element ist das 1898 erbaute Zugangstor, an dem der Wappenschild des Grafen Ramon Despuig i Fortuny hängt. Er war derjenige, der Raixa 1910 an den Geschäftsmann Herrn Antoni Jaume verkauft hat.

Center Serra Tramuntana

Präsentiert die Naturlandschaft der Serra de Tramuntana und die Finca Raixa als Schlüssel um Mallorca und speziell den Wert und das Potenzial einer der einzigartigsten Kulturlandschaften sowie seine jüngste Geschichte zu verstehen. Das Tramuntana Gebirge wurde von der UNESCO zum Welterbe in der Kategorie Kulturlandschaft erklärt.

La finca pública de Raixa torna al volum de visitants prepandèmia

La finca pública de Raixa torna al volum de visitants prepandèmia

(13/05/2022)

La vicepresidenta Ribot: «el Departament és molt optimista respecte al futur de la finca pública, que s’ha de convertir en un referent ambiental, cultural i patrimonial de Mallorca».

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, han presentat la Memòria Anual de Gestió de Raixa (març 2021- març 2022).

La memòria presentada avui recull entre d’altres: el volum de visitants, els resultats de les enquestes de satisfacció, les diverses activitats que s’hi han fet i els projectes de Raixa. Un total de 19.425 persones han visitat la finca al llarg de l'any. Per segon any consecutiu el nombre de visites ha crescut i s’apropa de nou a les xifres de 2019.

Març de 2022 és el mes de la sèrie amb més visitants, per contra, juny i juliol (2021) la xifra és més baixa. Les dades de visitants dels primers mesos de 2022 conviden a pensar en un any de molta afluència. Una altra dada per destacar és que dos terços (66,9%) dels visitants de Raixa són de Mallorca. Després dels residents locals, els alemanys són els que més visiten Raixa, suposant un 16 % del total.

La meitat dels visitants enquestats diuen haver arribat a Raixa gràcies a recomanacions personals. El 80 % de les persones que hi ha anat valoren la visita amb la màxima puntuació possible. Nou de cada deu entrevistats valora amb les màximes valoracions el manteniment dels jardins i espais exteriors de Raixa.

Aurora Ribot, vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, ha destacat que «podem afirmar que aquest ha estat el primer any de la nova etapa de Raixa. El Departament és molt optimista respecte al futur de la finca pública, que s’ha de convertir en un referent ambiental, cultural i patrimonial de Mallorca».

«La valoració general d’aquest any per a Raixa és molt positiva. A diferència d'altres espais comparables, la finca pública de Raixa és utilitzada majoritàriament per residents a Mallorca. Aquest fet ens confirma que anam pel bon camí i que la ciutadania entén que la finca pública és seva i així la fa servir» ha afegit la consellera Ribot.

Per la seva banda, Inmaculada Férriz, directora insular de Medi Ambient, ha explicat que, entre d’altres projectes, es treballarà en la «recuperació de l’antic olivar de Raixa, la recuperació de l’antic jardí dels tarongers així com la intervenció sobre el camí d’accés a Raixa. L’objectiu de la Direcció Insular és promocionar Raixa com espai referent de l’educació ambiental i també per a activitats culturals i familiars».

Projectes destacats

  • Refugi per a senderistes: el futur refugi disposarà de 50 places i estarà ubicat a les antigues cases de l’amo. El refugi formarà part de la xarxa de refugis de la Ruta de Pedra en Sec.
  • Escola de Margers: centre de formació, perquè hi tengui la seu la futura Escola de Margers de Mallorca, un espai per formar-se i donar continuïtat a aquesta tècnica, qualificada per la UNESCO com a patrimoni mundial immaterial.
  • Memorial: per recordar i reivindicar les víctimes de la violència masclista. El primer espai físic permanent dedicat a les víctimes mortals de la violència de gènere a Mallorca.
  • Centre serra de Tramuntana: el projecte de renovació del centre serveix per conèixer millor els 20 municipis que integren la Serra i presentar noves possibilitats per visitar-la, amb informació dels itineraris i llocs que es poden visitar.

Per a més informació, consultau la Memòria Anual de Gestió de Raixa aquí.