Menu
DE

Das Haus

Die Gärten

Das Haus

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Die Gärten

Raixa ist vor allem wegen seiner Gärten, die das Gebäude umgeben und sich über den Südhang von Sa Muntanyeta ausbreiten, bekannt. Im unteren Teil befindet sich der Gemüsegarten, der Garten „dels Tarongers”, der Garten „de la Galeria” mit einem zentralen Brunnen und der Garten „d’Entrada” mit einem kleinen Teich.

Ein interessantes Element ist das 1898 erbaute Zugangstor, an dem der Wappenschild des Grafen Ramon Despuig i Fortuny hängt. Er war derjenige, der Raixa 1910 an den Geschäftsmann Herrn Antoni Jaume verkauft hat.

Das Besucher und Interpretations Center Raixa im Tramuntana Gebirge

Präsentiert die Naturlandschaft der Serra de Tramuntana und die Finca Raixa als Schlüssel um Mallorca und speziell den Wert und das Potenzial einer der einzigartigsten Kulturlandschaften sowie seine jüngste Geschichte zu verstehen. Das Tramuntana Gebirge wurde von der UNESCO zum Welterbe in der Kategorie Kulturlandschaft erklärt.

Öffnungszeiten:

Von Dienstag bis Samstag von 10.00 bis 15.00 Uhr. Sonntags, Montags und restliche Feiertage geschlossen.

- Ungeführte Besucher (Ohne Reservierung).
- Geführte Gruppenbesucher (Nur unter Reservierung).

Geführte Touren müssen mindestens 1 Woche im voraus gebucht werden und werden für Gruppen ab 10 Personen angeboten. Für kleinere Gruppen gibt es eine Warteliste. Bei der Reservierung wird angegeben auf welcher Sprache die Führung gewünscht wird (Katalanisch, Spanisch, Englisch oder Deutsch).

Geführte Touren starten entweder um 10Uhr oder um 12Uhr und dauern etwa 2 Stunden 
Ungeführter Besuch sowie Führungen sind kostenlos. 

Nützliche Informationen:

- Besuch für Gruppen ab 15 Personen nur unter Reservierung erlaubt.
- Laut Besucherkapazität kann der Zugang zu der Finca vorübergehend beschränkt werden.

Kontakt
Més de 1.300 persones han gaudit de la programació cultural de Raixa nits d’estiu

Més de 1.300 persones han gaudit de la programació cultural de Raixa nits d’estiu

(07/09/2018)

En total han estat cinc espectacles de música i teatre, que han tingut lloc entre el juny i l’agost. Des del Departament de Participació Ciutadana i Presidència es fa una valoració molt positiva de la iniciativa Raixa nits d'estiu, ja que compleix amb la voluntat d'aproximar el patrimoni de la finca a la ciutadania i de donar-li un ús cultural, més enllà de les visites guiades que es fan durant tot l'any.

Les entrades, que són totalment de franc, s’han hagut de reservar mitjançant el web Ticketea, per poder oferir una experiència al més agradable possible i perquè l’aforament era limitat i això ha fet que les entrades s’esgotessin en poques hores. «Un fet que ens demostra que anam pel bon camí i que la ciutadania està responent molt positivament a una iniciativa que crec s’ha consolidat. Només en dos anys ja han assistit 3.000 persones i esperam que ja sigui un clàssic de l’estiu.» Ha declarat el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència. 

Entre els actes que s’hi han programat s’hi troba l’homenatge a Josep Maria Llompart amb la lectura dramatitzada d’Els mots m'han abocat al poble; el concert de Supervoices, la banda vocal a cappella; l'obra de teatre Peccatum de Produccions de Ferro; el concert de música clàssica Lied Mallorquí i el programa finalitza amb Microteatre per refrescar d’El Somni Produccions.

Raixa nits d’estiu 2018 és fruit de la voluntat del Consell d’apropar a la ciutadania aquesta finca, part del patrimoni històric de Mallorca. «Amb aquest programa volem oferir a la ciutadania l’oportunitat de gaudir de teatre i música, envoltats de jardins romàntics, camps de cultiu, arquitectura rústica i senyorial amb influència italiana, dins el marc de la serra de Tramuntana. Perquè volem que la gent senti que Raixa és seva, com a centre de cultura i com a lloc de trobada» Ha explicat Jurado.

Raixa, antiga possessió que va ser de la família Despuig, va passar a ser propietat pública l’any 2002 i, des d’aquell moment, és una de les possessions més destacades del patrimoni que gestiona el Consell de Mallorca.

Raixa