Menu
DE

Das Haus

Die Gärten

Das Haus

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Die Gärten

Raixa ist vor allem wegen seiner Gärten, die das Gebäude umgeben und sich über den Südhang von Sa Muntanyeta ausbreiten, bekannt. Im unteren Teil befindet sich der Gemüsegarten, der Garten „dels Tarongers”, der Garten „de la Galeria” mit einem zentralen Brunnen und der Garten „d’Entrada” mit einem kleinen Teich.

Ein interessantes Element ist das 1898 erbaute Zugangstor, an dem der Wappenschild des Grafen Ramon Despuig i Fortuny hängt. Er war derjenige, der Raixa 1910 an den Geschäftsmann Herrn Antoni Jaume verkauft hat.

Das Besucher und Interpretations Center Raixa im Tramuntana Gebirge

Präsentiert die Naturlandschaft der Serra de Tramuntana und die Finca Raixa als Schlüssel um Mallorca und speziell den Wert und das Potenzial einer der einzigartigsten Kulturlandschaften sowie seine jüngste Geschichte zu verstehen. Das Tramuntana Gebirge wurde von der UNESCO zum Welterbe in der Kategorie Kulturlandschaft erklärt.

Öffnungszeiten:

Von Dienstag bis Samstag von 10.00 bis 15.00 Uhr. Sonntags, Montags und restliche Feiertage geschlossen.

- Ungeführte Besucher (Ohne Reservierung).
- Geführte Gruppenbesucher (Nur unter Reservierung).

Geführte Touren müssen mindestens 1 Woche im voraus gebucht werden und werden für Gruppen ab 10 Personen angeboten. Für kleinere Gruppen gibt es eine Warteliste. Bei der Reservierung wird angegeben auf welcher Sprache die Führung gewünscht wird (Katalanisch, Spanisch, Englisch oder Deutsch).

Geführte Touren starten entweder um 10Uhr oder um 12Uhr und dauern etwa 2 Stunden 
Ungeführter Besuch sowie Führungen sind kostenlos. 

Nützliche Informationen:

- Besuch für Gruppen ab 15 Personen nur unter Reservierung erlaubt.
- Laut Besucherkapazität kann der Zugang zu der Finca vorübergehend beschränkt werden.

Kontakt
Llompart obre el programa de Raixa Nits d'Estiu

Llompart obre el programa de Raixa Nits d'Estiu

(23/06/2018)

El públic assitent va poder passejar i participar en la visita guiada pels jardins romàntics de la finca pública de Raixa com a activitat prèvia a l'espectacle homenatge a Josep Maria Llompart "Els mots m'han abocat al poble".

Raixa reobre les seves portes a la cultura i a les nits temàtiques en un ambient bucòlic on la remor de les granotes, grills i brisa nocturna envolten a les persones assistents. "Els mots m'han abocat al poble", dirigit per Pere Fullana amb la dramatúrgia de Carme Planells, està interpretat per l'actor Xavier Frau i l'actriu Maria Bauçà i acompanyats pel violoncel·lista Miquel Àngel Aguiló.


La inauguració del programa fou a carreg del vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado que convidà a la ciutadania de Mallorca a venir a gaudir d'aquesta joia patrimonial que és Raixa, en un ambient distès i agradable.


A l'acte també hi van assistir el director insular de Relacions institucionals i Presidència, Marc Andreu Herrera, la regidora de Bunyola, Agustina Vilaret González, el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luís i el regidor de cultura de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió.


Recordar que els pròxims espectacles a Raixa seran el 13 i 27 de juny i 10 i 24 d'agost, i que les entrades gratuïtes per a cada un s'hauran de reservar a través de Ticketea una setmana abans de cada data. Per poder gaudir de la visita guiada es recomana arribar una hora abans de l'espectacle, ja que sols s'hi podran apuntar les 50 primeres persones que arribin a la finca.


La segona cita serà el 13 de juliol amb el concert de la banda vocal 'a capella' de pop-soul amb reminiscències harmòniques de jazz "Supervoices". L'obra de teatre de Produccions de Ferro "Peccatum" on ens faran redescobrir la bellesa del llenguatge recuperant rondalles i contes que ens han estat transmeses, serà dia 27 de juliol.


A les nits d'agost cercarem l'oratge de la clastra de Raixa amb el concert de música clàssica "Lied Mallorquí" amb la interpretació del tenor Antoni Lliteres i el pianista Joan Ciria, tindrà lloc divendres 10 i el 24 d'agost finalitzarà el programa amb "Microteatre per refrescar" d'El Somni Produccions, amb tres muntatges de petit format escrits per Xavier Uriz, Jaume Miró i Rafel Gallego; ambientats en diferents indrets de la possessió.

Raixa