Menu
DE

Das Haus

Die Gärten

Das Haus

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Die Gärten

Raixa ist vor allem wegen seiner Gärten, die das Gebäude umgeben und sich über den Südhang von Sa Muntanyeta ausbreiten, bekannt. Im unteren Teil befindet sich der Gemüsegarten, der Garten „dels Tarongers”, der Garten „de la Galeria” mit einem zentralen Brunnen und der Garten „d’Entrada” mit einem kleinen Teich.

Ein interessantes Element ist das 1898 erbaute Zugangstor, an dem der Wappenschild des Grafen Ramon Despuig i Fortuny hängt. Er war derjenige, der Raixa 1910 an den Geschäftsmann Herrn Antoni Jaume verkauft hat.

Das Besucher und Interpretations Center Raixa im Tramuntana Gebirge

Präsentiert die Naturlandschaft der Serra de Tramuntana und die Finca Raixa als Schlüssel um Mallorca und speziell den Wert und das Potenzial einer der einzigartigsten Kulturlandschaften sowie seine jüngste Geschichte zu verstehen. Das Tramuntana Gebirge wurde von der UNESCO zum Welterbe in der Kategorie Kulturlandschaft erklärt.

Öffnungszeiten:

Von Dienstag bis Samstag von 10.00 bis 15.00 Uhr. Sonntags, Montags und restliche Feiertage geschlossen.

- Ungeführte Besucher (Ohne Reservierung).
- Geführte Gruppenbesucher (Nur unter Reservierung).

Geführte Touren müssen mindestens 1 Woche im voraus gebucht werden und werden für Gruppen ab 10 Personen angeboten. Für kleinere Gruppen gibt es eine Warteliste. Bei der Reservierung wird angegeben auf welcher Sprache die Führung gewünscht wird (Katalanisch, Spanisch, Englisch oder Deutsch).

Geführte Touren starten entweder um 10Uhr oder um 12Uhr und dauern etwa 2 Stunden 
Ungeführter Besuch sowie Führungen sind kostenlos. 

Nützliche Informationen:

- Besuch für Gruppen ab 15 Personen nur unter Reservierung erlaubt.
- Laut Besucherkapazität kann der Zugang zu der Finca vorübergehend beschränkt werden.

Kontakt
La finca de Raixa recuperarà l’antic olivar amb germoplasma amb el projecte aprovat per la ITS

La finca de Raixa recuperarà l’antic olivar amb germoplasma amb el projecte aprovat per la ITS

(07/11/2018)

El Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible ha aprovat el projecte presentat pel Departament de Participació Ciutadana i Presidència per recuperar l’antic olivar en marjades de la finca de Raixa amb un pressupost de 250 mil euros, més recursos propis el Consell. Una extensió aproximada a les 5 hectàrees on es desenvoluparà un banc de germoplasma viu d’oliveres de la varietat mallorquina, per preservar aquesta varietat autòctona, amb la col·laboració del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oliva de Mallorca.

El projecte també té una clara vocació de recuperar el paisatge agrari perdut en una de les possessions més emblemàtiques de Mallorca com és Raixa. Ja el cardenal Despuig fou un gran valedor i defensor del paisatge agrari perquè el considerava una extensió dels famosos jardins, als ulls de l’espectador, mentre passeja pels camins i s’atura a contemplar-lo en algun del nombrosos miradors construïts amb aquesta finalitat.

 

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i el president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen de l’Oliva de Mallorca, Miquel Gual, acompanyats pel director insular de Presidència i Relacions Institucionals, Marc Herrera han presentat avui a Raixa el projecte que s’iniciarà durant el 2019. La voluntat del Consell de Mallorca és, tal com explica Jurado, “que la finca de Raixa sigui un lloc on es pugui contemplar el procés complet de la producció agrícola d’oli de Mallorca i pensem que a través de l’impost de turisme sostenible és una bona via per aconseguir un finançament adequat per a recuperar espais com l’antic olivar”.

 

“Ja feia anys que intentàvem preservar la varietat mallorquina, ja que una plantació d’oli era mallorquina fa més de 150 anys que no se’n feia i estem molt agraïts de desenvolupar aquest projecte juntament amb el Consell i la UIB.” Ha declarat Miquel Gual, que creu que amb aquest projecte es recuperarà l’antic olivar de Raixa i es pretén crear una estandardització de crear arbres nous.


La conservació i divulgació d’espais de rellevància ambiental; la rehabilitació i manteniment de patrimoni cultural; la diversificació del model econòmic mitjançant projectes de formació de capital humà, R+D+i, a més de diversificar el producte turístic sostenible per fomentar la competitivitat i allargar la temporada, són alguns dels objectius prioritaris del Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible que es compleixen en aquest projecte.

L’espai objecte d’intervenció i recuperació és una zona de marjades antigament conreades on encara avui s’observen oliveres i ullastres més o menys alineats i alternats amb la presència d’alguns exemplars de garrovers, però la vegetació dominant són els matolls i arbustos baixos que provenen de la màquia adjacent que ha colonitzat l’espai. El sòl és pobre i bastant rocós, format, sobretot, a partir de materials provinents de l’activitat erosiva de la muntanya.

El conjunt d’olivar necessita intervencions importants per mantenir un estat òptim. La recuperació de l’olivar amb la col·laboració del Consell de Regulador de la DOP Oliva de Mallorca contempla la plantació d’oliveres de la varietat mallorquina. A tal efecte, es preveu la participació de l’Institut d’Investigacions Agroambientals i d’Economia de l’Aigua (INAGEA) de la Universitat de les Illes Balears per encarregar-se de les tasques de multiplicació de les oliveres, al temps que redacta la caracterització de la varietat i estudia el procés.

Raixa