Menu
DE

Das Haus

Die Gärten

Das Haus

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Die Gärten

Raixa ist vor allem wegen seiner Gärten, die das Gebäude umgeben und sich über den Südhang von Sa Muntanyeta ausbreiten, bekannt. Im unteren Teil befindet sich der Gemüsegarten, der Garten „dels Tarongers”, der Garten „de la Galeria” mit einem zentralen Brunnen und der Garten „d’Entrada” mit einem kleinen Teich.

Ein interessantes Element ist das 1898 erbaute Zugangstor, an dem der Wappenschild des Grafen Ramon Despuig i Fortuny hängt. Er war derjenige, der Raixa 1910 an den Geschäftsmann Herrn Antoni Jaume verkauft hat.

Das Besucher und Interpretations Center Raixa im Tramuntana Gebirge

Präsentiert die Naturlandschaft der Serra de Tramuntana und die Finca Raixa als Schlüssel um Mallorca und speziell den Wert und das Potenzial einer der einzigartigsten Kulturlandschaften sowie seine jüngste Geschichte zu verstehen. Das Tramuntana Gebirge wurde von der UNESCO zum Welterbe in der Kategorie Kulturlandschaft erklärt.

Öffnungszeiten:

Von Dienstag bis Samstag von 10.00 bis 15.00 Uhr. Sonntags, Montags und restliche Feiertage geschlossen.

- Ungeführte Besucher (Ohne Reservierung).
- Geführte Gruppenbesucher (Nur unter Reservierung).

Geführte Touren müssen mindestens 1 Woche im voraus gebucht werden und werden für Gruppen ab 10 Personen angeboten. Für kleinere Gruppen gibt es eine Warteliste. Bei der Reservierung wird angegeben auf welcher Sprache die Führung gewünscht wird (Katalanisch, Spanisch, Englisch oder Deutsch).

Geführte Touren starten entweder um 10Uhr oder um 12Uhr und dauern etwa 2 Stunden 
Ungeführter Besuch sowie Führungen sind kostenlos. 

Nützliche Informationen:

- Besuch für Gruppen ab 15 Personen nur unter Reservierung erlaubt.
- Laut Besucherkapazität kann der Zugang zu der Finca vorübergehend beschränkt werden.

Kontakt
El Consell de Mallorca edita la primera guia historicoartística sobre els jardins de Raixa

El Consell de Mallorca edita la primera guia historicoartística sobre els jardins de Raixa

(10/06/2019)

La doctora en història de l'art i professora de la Universitat de les Illes Balears, Júlia Roman és l'autora de "Els jardins de Raixa" que avui ha presentat juntament amb el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado. La voluntat d'aquesta guia és donar a conèixer el valor patrimonial d'aquests jardins públics que pertanyen a tota la ciutadania.

La guia, editada pel Departament de Participació Ciutadana i Presidència, ha estat fruit d'anys de feina de la doctora en història de l'art, Júlia Roman; però també, d'estudis fets per diferents equips que van desenvolupar estudis abans i durant la restauració dels jardins de la finca pública de Raixa després que el Consell de Mallorca l'adquirís el 2002.

Tot i que hi ha diverses publicacions sobre Raixa i els seus jardins i que estan referenciades en aquesta guia, no existia una publicació específica dels jardins, explica Júlia Roman "Creiem que era necessari recopilar el coneixement adquirit a través de tota la feina pública que s'ha fet. Per l'esforç públic que s'ha fet abans i durant la restauració i recuperació i que això ha anat generant coneixements que han donat una sèrie d'elements i dades que es podien interpretar amb l'ajuda de la documentació i per tant, consideràvem interessant que existís una publicació específica dels jardins." Segons l'autora, que ha escrit nombrosos articles sobre els jardins de Raixa, "ha estat una obligació des de l'àmbit acadèmic per divulgar els coneixements, però també per intentar implicar al públic potencial i a la ciutadania de Mallorca, ja que això forma part de l'herència col·lectiva. I per donar a conèixer aquest patrimoni és necessari crear eines i instruments per poder-ho interpretar."

En la mateixa línia el conseller Jurado ha volgut destacar la feina feta durant aquesta legislatura, on s'ha de donar a Raixa la importància que mereix, mantenint i recuperant el patrimoni públic que representa aquesta finca "Hem de reivindicar la gestió pública i que en pugui gaudir tothom i allunyar-nos de certes pràctiques de protecció del patrimoni que sols passen per la privatització o la comercialització d'antigues finques, algunes d'elles convertides avui dia en hotels de luxe."

Raixa