Menú
CA

La finca

Els jardins

La finca

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Els jardins

Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.

Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.

Centre d'Interpretació i Visitants de Raixa - Serra de Tramuntana

Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d’un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Horari d'atenció al públic:

De dimarts a dissabte de 10 h a 15 h. Dilluns, diumenges i la resta de festius, tancat.

Les visites guiades s’han de reservar amb una setmana antelació i s’ha de formar un grup mínim de 10 persones, per la qual cosa es crearan unes llistes d’espera. En el moment de la reserva s’haurà d’indicar en quin idioma es sol·licita la visita (català, castellà, anglès o alemany).

Les visites guiades s’ofereixen a les 10 h o bé a les 12 h i tenen una durada aproximada de 2 h.

Informació d’interès:

No es permet l’accés a grups de més de 15 persones sense cita prèvia.

Per tal de controlar l’aforament de visitants, si és necessari, es podrà limitar l’accés a la finca.

Gaudiu de la visita!

Contacte
Llompart obre el programa de Raixa Nits d'Estiu

Llompart obre el programa de Raixa Nits d'Estiu

(23/06/2018)

El públic assitent va poder passejar i participar en la visita guiada pels jardins romàntics de la finca pública de Raixa com a activitat prèvia a l'espectacle homenatge a Josep Maria Llompart "Els mots m'han abocat al poble".

Raixa reobre les seves portes a la cultura i a les nits temàtiques en un ambient bucòlic on la remor de les granotes, grills i brisa nocturna envolten a les persones assistents. "Els mots m'han abocat al poble", dirigit per Pere Fullana amb la dramatúrgia de Carme Planells, està interpretat per l'actor Xavier Frau i l'actriu Maria Bauçà i acompanyats pel violoncel·lista Miquel Àngel Aguiló.


La inauguració del programa fou a carreg del vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado que convidà a la ciutadania de Mallorca a venir a gaudir d'aquesta joia patrimonial que és Raixa, en un ambient distès i agradable.


A l'acte també hi van assistir el director insular de Relacions institucionals i Presidència, Marc Andreu Herrera, la regidora de Bunyola, Agustina Vilaret González, el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luís i el regidor de cultura de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió.


Recordar que els pròxims espectacles a Raixa seran el 13 i 27 de juny i 10 i 24 d'agost, i que les entrades gratuïtes per a cada un s'hauran de reservar a través de Ticketea una setmana abans de cada data. Per poder gaudir de la visita guiada es recomana arribar una hora abans de l'espectacle, ja que sols s'hi podran apuntar les 50 primeres persones que arribin a la finca.


La segona cita serà el 13 de juliol amb el concert de la banda vocal 'a capella' de pop-soul amb reminiscències harmòniques de jazz "Supervoices". L'obra de teatre de Produccions de Ferro "Peccatum" on ens faran redescobrir la bellesa del llenguatge recuperant rondalles i contes que ens han estat transmeses, serà dia 27 de juliol.


A les nits d'agost cercarem l'oratge de la clastra de Raixa amb el concert de música clàssica "Lied Mallorquí" amb la interpretació del tenor Antoni Lliteres i el pianista Joan Ciria, tindrà lloc divendres 10 i el 24 d'agost finalitzarà el programa amb "Microteatre per refrescar" d'El Somni Produccions, amb tres muntatges de petit format escrits per Xavier Uriz, Jaume Miró i Rafel Gallego; ambientats en diferents indrets de la possessió.

Raixa