Menú
CA

La finca

Els jardins

Centre Serra Tramuntana

Atenció 6 i 8 de desembre

Raixa obrirà el dimarts dia 6 de desembre, Dia de la Constitució

Amb motiu del Dia de la Immaculada Concepció, el dijous dia 8 de desembre la finca de Raixa romandrà tancada.

Atenció

Per entrar a Raixa no és necessari reservar abans de venir. 

Només heu de reservar abans de venir si sou un grup de més de 15 persones o si voleu participar en una visita guiada.

La finca

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d’estil italià.

Els jardins que l'envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i els vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Els jardins

Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.

Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.

Centre Serra Tramuntana

Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d'un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Vés enrere Literatura i natura de bracet als jardins de Raixa

Literatura i natura de bracet als jardins de Raixa

(20/04/2022)

S’han organitzat un seguit d’activitats a Raixa per celebrar el III Dia Europeu dels Jardins Històrics del pròxim 26 d’abril

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha organitzat el programa «Jardins que inspiren: literatura i jardins històrics» amb motiu del III Dia Europeu de Jardins Històrics, dimarts 26 d’abril.
 
Els jardins literaris són una iniciativa de la Ruta Europea dels Jardins Històrics per difondre des del vessant patrimonial, cultural, turístic i educatiu els jardins històrics i sensibilitzar la ciutadania de la necessitat de preservar-los. Tots els jardins històrics europeus es poden unir a la celebració d’aquest dia i remarcar així la importància com a jardins d’inspiració per a la literatura.
 
La vicepresidenta el Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat «és la primera vegada que s’organitza un programa d’activitats sobre literatura i jardins històrics a Raixa» i ha afegit que «el departament cerca realçar la importància dels jardins de Raixa d’alt valor històric, artístic i social a l’abast de tota la ciutadania de Mallorca».
 
Per la seva banda, la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz ha explicat que «el programa d'activitats són una oportunitat per acostar-se a altres moments històrics i una natura interpretada d'una manera diferent. Raixa i els seus jardins són un lloc de bellesa i pau i alhora un gran patrimoni que afirma la nostra identitat i història i els intercanvis mutus que configuren la nostra diversitat cultural.

Programa d’activitats

  • Visita guiada als jardins de Raixa: dimarts 26 d’abril
  • Visita guiada als jardins de Raixa: dissabte 30 d’abril
  • Ruta poètica amb recital «Som dones d’heura», dissabte 30 d’abril, coorganitzat amb la Fundació Mallorca Literària
  • Conte itinerant per descobrir els jardins de Raixa: Alícia i els jardins de Raixa, diumenge 1 de maig

 Totes les activitats són gratuïtes, però les places són limitades i amb inscripció prèvia.

Inscripcions i més informació: https://bit.ly/Programa-JardinsLiterarisRaixa