Menú
CA

La finca

Els jardins

La finca

La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d'estil italià.

Els jardins que l’envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.

Els jardins

Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.

Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.

Centre d'Interpretació i Visitants de Raixa - Serra de Tramuntana

Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d’un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Horari d'atenció al públic:

De dimarts a dissabte de 10 h a 15 h. Dilluns, diumenges i la resta de festius, tancat.

Les visites guiades s’han de reservar amb una setmana antelació i s’ha de formar un grup mínim de 10 persones, per la qual cosa es crearan unes llistes d’espera. En el moment de la reserva s’haurà d’indicar en quin idioma es sol·licita la visita (català, castellà, anglès o alemany).

Les visites guiades s’ofereixen a les 10 h o bé a les 12 h i tenen una durada aproximada de 2 h.

Informació d’interès:

No es permet l’accés a grups de més de 15 persones sense cita prèvia.

Per tal de controlar l’aforament de visitants, si és necessari, es podrà limitar l’accés a la finca.

Gaudiu de la visita!

Contacte

null El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial destinarà a partir de setembre un milió d’euros per recuperar l’economia dels municipis després de la covid-19

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial destinarà a partir de setembre un milió d’euros per recuperar l’economia dels municipis després de la covid-19

(24/07/2020)

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial destinarà a partir de setembre un milió d’euros per recuperar l’economia dels municipis després de la covid-19

La línia de subvencions per a la millora d’espais, destinada als ajuntaments, s’emmarca en el programa #MallorcaReacciona del Consell de Mallorca.

El Consell Executiu del Consell de Mallorca ha aprovat la modificació del Pla Estratègic de Subvencions del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per dotar amb un milió d’euros el Pla de Millora d’Espais de la Serra de Tramuntana. Amb el Pla, que gestionarà el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, s’impulsarà la sostenibilitat dels ajuntaments de la serra de Tramuntana, perquè facin millores diverses en espais públics i per a l’embelliment d’espais emblemàtics durant aquest 2020.

Amb aquesta nova línia es pretenen dur a terme inversions sostenibles per millorar entrades i accessos als pobles de la serra de Tramuntana, així com embellir espais emblemàtics dels municipis de la Serra. D’aquesta manera, es volen fomentar obres públiques que potenciïn el sector de la construcció, d’una forma directa, i el sector cultural i turístic, d’una forma indirecta. Com és habitual en les subvencions que concedeix el Consorci, totes les intervencions que sufragui s’hauran de dur a terme respectant les tècniques i els materials originals.

L’objectiu de la futura convocatòria, prevista per a principis de setembre, és promoure la recuperació sostenible dels valors de caire patrimonial i paisatgístics que foren essencials en la declaració com a patrimoni mundial de la serra de Tramuntana per la UNESCO el 2011. Els requisits principals per sol·licitar aquestes ajudes són: que estiguin situats dins els municipis de l’àmbit territorial de la serra de Tramuntana (article 5 dels Estatuts del Consorci) i que siguin de titularitat municipal.

#MallorcaReacciona a la serra de Tramuntana

La línia de subvencions per a la millora d’espais és una de les mesures dedicades especialment a la serra de Tramuntana dins el marc #MallorcaReacciona, un pla ambiciós amb multitud d’actuacions d’estimulació adreçades a sectors productius, a ajuntaments, a la ciutadania i a l’organització del mateix Consell de Mallorca. Una gran concentració d’esforços que té per objectiu redreçar els efectes socials i econòmics de la crisi previsible derivada de la gestió de la covid-19. ​​​​​​​

Raixa